Mangler du en håndlavet jagtkniv til bukkejagten? Så led ikke længere

Dansk Kniv Blog -

Mangler du en håndlavet jagtkniv til bukkejagten? Så led ikke længere

Jeg har i skrivende stund to knive der vil passer perfekt til bukkejagten.

Begge knive er lige blevet lavet færdige, og der er kun et eksemplar af hver kniv.

 

Den ene er lavet efter min "Bushcrafter v1" model, men den er lavet i kulstofstål der hedder O1 værktøjsstål også kaldet ARNE-stål. Hvilket er specielt, da jeg normalt laver mine knive i et stål der hedder rwl34. Kniven er lavet med en slibning der kaldes for "scandi grind" hvilket gør kniven utrolig stærk ved skæret.

Håndlavet kniv der venter på at komme med dig ud i naturen. Birketræs skæfte, kulstofstål, og en læderskede

Billede 1

Skæftet er formet i et par skaller i kryds-skåret birketræ, som er utrolig flotte (se billede 1) Derudover har jeg lagt et par røde mellemlæg ind mellem tangen og skallerne (se billede 2) Stifterne er originale Corby skruer i messing, jeg bruger skruer for at gøre skaftet meget mere modstandsdygtig overfor slag og slid, end hvad almindelige stifter vil gøre.

Skæftet på en håndlavet jagt kniv, skal være formet til at være behagelig i hånden. Derfor er denne kniv perfekt til din næste jagt tur, og alle de efterfølgende jagt oplevelser

Billede 2

Med til kniven medfølger der en læderskede, der er formet præcis til denne kniv. Kniven er sikker at bære, fragte, og opbevare i skeden da læderskeden er våd presset til at passe formen på kniven blad og skæfte. (Se video for mere om denne skede)

Skynd dig ind og se kniven her på min side, inden den er solgt, der er kun dette ene eksemplar.

 

Den anden kniv er også speciel, da dens udforming ikke er formet efter nogen model, men en skitse jeg har finjusteret over flere måneder. Bladet er lavet i Rwl34 rustfast stål, og er hærdet til ca 61 HRC. Fasen på kniven er slebet til at være en "high flat grind" (se billede 3), det giver denne kniv meget gode skære egenskaber. Fordi fasen er flad, og ikke en hulslibning, er der også rigtig god styrke og fleksibilitet helt ud til spidsen. Hvilket gør at kniven kan holde skæret skarpt i lang tid.

Special kniv, et eksemplar lavet. Skal du have en special lavet jagtkniv? så led ikke længere, denne kniv er der kun lavet en af, den vil være perfekt til dine jagt ture

Billede 3

Skæftet er lavet i 3 materialer. Stabiliseret elmeknude, som jeg har anskaffet hos en Hollandsk knivmager, Coyote Canvas Micarta, og rød mellemlag. Det røde mellemlag er lagt ind på begge sider af tangen og på tværs af skæftet, for at skabe lidt ekstra spil. (se billede 4)

Billede 4

Med denne kniv er det muligt at få en læderskede eller en kydex skede. Læderskeden er dog et ekstra tilkøb. Tjek kniven ud her på min side, inden det er for sent.

 

Tak for at du læste med. Hvis du har nogle spørgsmål om de to knive så send mig en mail her info@hvedegaardknives.com jeg glæder mig til at høre fra dig.