Hvilken kniv er den rigtige til dig?

Tips -

Hvilken kniv er den rigtige til dig?

Hvilken kniv er den rigtige til dig?

For at finde ud af hvilken kniv der er den rigtige til dig, så er der nogle ting du skal tage stilling til. De kommer her.


Inden du køber den første kniv du ser på hvilken som helst hjemmeside eller i en butik. Så stil lige dig selv en håndfuld spørgsmål. Vi kan hurtigt blive enige om at en kniv bare er en kniv. Men, en kniv er også mere end bare en kniv. En god kniv skal være skræddersyet til din hånd, udformet til den eller de opgaver kniven skal udfører, og kniven skal samtidig også kunne repræsentere dig. 


Stil dig selv et eller flere af følgende spørgsmål når du kigger kniv.

  • Hvad skal kniven bruges til? - Frilufts allround kniv, jagtkniv, fiskekniv, eller er der nogle helt specifikke opgaver kniven skal kunne løse?
  • Hvor skal kniven bruges? - I et vådt miljø, mange stød og slag mm. Her er det altså med at finde ud af hvilken type materiale kniven skal være lavet af. Eksempel: Fiskekniv, så er det måske et krav at kniven ikke skal udvikle oxidering eller rust på klingen.
  • Hvor stor er skaftet på kniven, og passer den i din hånd? Kan du godt lide at skaftet ikke er stort som en økse, eller skal skaftet være stort/bredt så der kan ligges kræfter i?
  • Hvilke skæftematerialer kan du godt lide at mærke og se på? Der er stor forskel når det kommer til skæftematerialer, om det er træ, stabiliseret træ, komposit (micarta, G10 mm.) eller ben.

Hvis du har et bredt ønske af forskellige opgaver din kniv skal kunne løse, er det måske en ide at købe to forskellige knive. Derved bliver arbejdsopgaverne for hver kniv indsnævret, og de vil holde i længerer tid. 


Skal jeg hjælpe dig med at finde den helt rigtige kniv, til dig og dine behov? Send mig en besked, så finder vi sammen ud af hvad du skal bruge. Uanset mærke og type send mig en besked, jeg hjælper med glæde.


Der kommer en række blog opslag hvor jeg beskriver hvilken type kniv, jeg vil bruge til specifikke opgaver. For eksempel til jagt, friluftslivet, i køkkenet og mange andre situationer. Så hold dig opdateret på siden.Tak for at du læste med.


-Mikkel Hvedegaard

Hvedegaard Knives

24-03-2020